Forbrugslån eller opsparing – hvad skal jeg vælge?

Er der noget, som du rigtig godt kunne tænke dig, og har du overvejet at tage et forbrugslån for at få råd til det? Er du usikker på at tage et forbrugslån, og ved du ikke rigtigt, om du skal bare op i stedet? Alt det kan du blive klogere på her i artiklen. Vi gennemgår nemlig, hvad der kræves for at få succes med et forbrugslån, samt hvornår det bedre kan betale sig at spare op.

Tænk dig godt om, før du låner

I dag er det er det nemt og hurtigt at tage et forbrugslån online. Du udfylder en ansøgning, som du får svar på inden for få timer. Bliver du godkendt til forbrugslånet, modtager du en låneaftale, som du så skal underskrive med dit NEM-ID. Når du har gjort det, er lånet godkendt, og der vil nu gå et par dage, før pengene står på din konto. Dermed er det rigtig nemt at blive fristet af at låne hurtige penge til det, som du går og drømmer om.

Du bør dog altid tænke dig grundigt om, inden du tager et forbrugslån. Mange ender desværre med at tage et forbrugslån, som de har svært ved at betale tilbage. Betaler du ikke dine afdrag til tiden, vil lånet blot blive endnu dyrere, og så kan du hurtigt ende i en god cirkel. Derfor skal du altid være sikker, inden du tager et forbrugslån. Du får her 3 råd, der er gode at følge:

  • Vent altid en dag eller to med at underskrive låneaftalen
  • Læg et budget før du låner penge – du skal kende dit rådighedsbeløb
  • Ansøg altid flere forskellige lån

Skal jeg spare op i stedet?

Det er klart den bedste løsning økonomisk at spare op til det, som du gerne vil have. Er det dog for eksempel et nyt køkken, kan det dog godt tage rigtig lang tid at spare op. Du kan altid undersøge dine lånemuligheder og se, hvilke vilkår du får tilbudt. Du skal blot være god til at takke nej, hvis du kan se, at det bliver for dyrt for dig. Her bør du i stedet vælge opsparingen. Får du lagt en god plan for din opsparing, hvor du kan se, hvordan din opsparing vokser, kan det også være en motivation i sig selv.

Vil du gerne købe noget til få tusinde kroner, kan det også hurtigt være dyrt at låne penge. Det skyldes, at der næsten altid kommer et stiftelsesgebyr på lånet ud over renten og gebyrer. Du skal altså lægge en stor tilbagebetaling i forhold til det beløb, du låner. Det vil ikke tage de fleste husholdninger særlig lang tid at spare et par tusinde kroner op, og det vil derfor være den bedste løsning.

Som du kan læse, kan du sagtens tage et forbrugslån, hvis du er sikker på, at du kan betale lånet tilbage uden problemer. Samtidig skal du kunne leve med, at du kommer til at betale ekstra penge i forhold til, hvis du sparede op. Kan du ikke leve med det, så bør du vælge opsparingen.